TULE MUKAAN PARTIOON

Sinikelloihin voi liittyä mukaan kuka tahansa milloin tahansa!
Alta löydät kunkin ikäkauden tiedot ja mukaan voit ilmoittautua täyttämällä jäsenhakemuksen

SUDENPENNUT

Sudenpennut ovat 7-9-vuotiaita partiolaisia. He kokoontuvat laumassa, jota johtavat nuoret ryhmänjohtajat sekä aikuinen johtaja eli Akela. Toiminta muodostuu uusien erä- ja sosiaalisten taitojen oppimisesta sekä yhdessä leikkimisestä.
Sudenpennut kokoontuvat kerran viikossa kololla sekä retkeilevät syksyllä ja keväällä. Kesällä koko lippukunta leireilee yhdessä kesäleirillä.

Tupasvillat (2015 syntyneet) maanantaisin klo 17.30-19.00

Suopursut (2014 syntyneet) maanantaisin klo 17.30-19.00

Kanervat (2013 syntyneet) tiistaisin klo 17.30-19.00

SEIKKAILIJAT

Seikkailijat ovat 10–12-vuotiaita partiolaisia. Seikkailijajoukkuetta johtavat nuoret ryhmänjohtajat sekä tehtävään koulutettu aikuinen johtaja eli Sampo. Tänä aikana opetellaan monia partion perustaitoja. Päätetään asioista yhdessä sekä opitaan itse tekemällä ja kokemalla. Ryhmät kokoontuvat viikoittain. Viikoittaisten kokousten lisäksi käydään paljon retkillä ja leireillä. Seikkailijat osallistuvat myös seikkailijakisoihin.

Neilikat (2012 syntyneet) keskiviikkoisin klo 18.00-19.30

TARPOJAT

Tarpoja-ikäkauteen kuuluvat 12-15-vuotiaat partiolaiset. Heidän johtajinaan toimii nuoria ryhmänjohtajia, joita tukee aikuinen luotsi.

Tarpojana olemista on uusien taitojen oppimisen ja leireilyn lisäksi myös partioarvojen omaksuminen ja partiomainen elämänasenne. Ohjelmaan kuuluu omien kokousten ja retkien lisäksi lippukunnan omat kesäleirit sekä Lounais-Suomen Partiopiirin järjestämät tapahtumat.

Lupiinit (2011-2010 syntyneet) keskiviikkoisin klo 17.30-19.00

Leinikit (2009 syntyneet) torstaisin klo 17.30-19.00

SAMOAJAT

Samoajat ovat 14-17-vuotiaita partiolaisia. He eivät kulje vain toisten suunnittelemia polkuja, vaan nuoret osallistuvat aiempaa enemmän oman toimintansa suunnitteluun ja toteuttamiseen.

Samoajat toimivat Sinikelloissa putkivartiona, eli kaikki samoajaikäiset kokoustavat ja retkeilevät yhdessä. Vartion toimintaa pyöritetään vaihtuvilla vertaisjohtajilla sekä aikuisen Luotsin tuella.

Kerran kuussa olevien omien kokousten lisäksi ensimmäisen vuoden samoajat käyvät ryhmänohjaajakoulutuksen ja monet nuoret toimivat johtajina nuoremmille ikäkausille.

VAELTAJAT

Vaeltajat ovat 18-22-vuotiaita partiolaisia, he suunnittelevat, järjestävät ja toteuttavat toimintansa pääosin itse aikuisen Luotsin tuella. Sinikelloissa vaeltajat toimivat putkivartiona, eli kaikki vaeltajat kokoustavat ja retkeilevät yhdessä. Vaeltajaohjelman suuria kokonaisuuksia ovat partiojohtajan peruskurssi sekä ulkomaanprojekti ja vaeltavat osallistuvat aktiivisesti Lounais-Suomen Partiopiirin sekä Suomen Partiolaisten tapahtumiin ja koulutuksiin.

Vaeltajat toimivat lippukunnassa johtajina nuoremmille ikäkausille ja kokoustavat keskenään kerran kuukaudessa.